Wednesday, June 29, 2005

قابل توجه دانشجویان، نویسندگان،‌روشنفکران، سیاسیون و....گرسنه دور از خانواده و وطن مونده


خوب حالا که دیگه تکلیف ما تا ۴ سال دیگه معلوم شد، بر گردیم سر زندگی عادی.
یک زمانی به بعضی از دوستانی که از دست غذاهای حاضری بیرون هم اوضاع جیبشان به هم ریخته ،‌هم اوضاع معده شان، قول داده بودم که گاهی اوقات دستور آشپزی هم بنویسم. و البته واضح و مبرهن است که هیچ دانشجو و دانشمند و روشنفکری بدون غذا زنده نمی مونه حتی اگر اکبر گنجی یا ناصر زرافشان باشه.
البته ظاهرا قاضی مرتضوی نظر دیگری دارند

به هر حال این روش پختن زرشک پلو با مرغ مخلوط است که دیروز درست کردم و باید تا یک هفته باهاش سر کنیم، آدم که وقت نمی کنه هر روز آشپزی کنه! و از مزایای این مرغ مخلوط با برنج این است که فقط با یک سینه مرغ می شه برای یک هفته غذا داشت!
لطفا خنده تان نگیره، درست کردن همین غذای ساده هم برای کسی که اولین بار می خواد آشپزی کنه چندان ساده نیست،‌امتحان کنید!
شما حتما موفق می شوید!

یک عدد سینه مرغ، یک استکان زرشک، دو استکان برنج، نصف قاشق چای خوری زعفران سابیده، دو قاشق نمک ،دو قاشق روغن مایع.

سینه مرغ را با دو لیوان آب و کمی نمک می پزیم .
برای گرفته شدن بوی مرغ می توانید یک پیاز متوسط را در قابلمه بندازید و بعد از پخته شدن مرغ دور بیندازید.
برنج را می شوریم ،رویش آب می ریزیم، طوری که روی برنج را بگیرد. دو قاشق نمک را هم اضافه می کنیم و تا پخته شدن مرغ می گذاریم برنج هم خیس بخورد.
تقریبا یک تا یک و نیم ساعت طول می کشد که مرغ بپزد( به بدجنسی مرغ هم بستگی دارد!!)آب مرغ باید تقریبا تمام شده باشد.
اگر هم تمام نشده چه بهتر،‌آب زیادی را در فریزر نگه دارید، بعدا برای درست کردن سوپ به درد می خوره!
در یک قابلمه به اندازه ۶ لیوان یا بیشتر آب می ریزیم و می گذاریم بجوشد.
آب برنج را خالی می کنیم و در آب در حال جوشیدن می ریزیم
زعفران را در نصف استکان آب جوش می ریزیم و چند دقیقه صبر می کنیم تا دم بکشه
مرغ را تکه تکه می کنیم، طوری که هر تکه در یک قاشق جا بشه
زرشک را می شوریم و با روغن یکی دو دقیقه تفت می دهیم
مرغ و زرشک و زعفران را مخلوط می کنیم
وقتی برنج نرم شد و تقریبا پخت آن را در آبکش می ریزیم
برنج آبکش شده و مخلوط مرغ و زرشک را لا به لا در قابلمه می ریزیم و با دمای کم می گذاریم دم بکشه . اگر مثل ما،دم کن ندارید یک دستمال پارچه ای را دور در قابلمه بپیچید و دم کن درست کنید
هروقت بخار برنج بلند شد می شه خوردش!

نوش جان!

این دستور به سفارش مریم خانوم نوشته شده، اما لطفا شما هم اگر نظر دارید دریغ نکنید